fbpx
Renovering i Kungsbacka – Totalrenovera och bygg om Henric Ahlström 11/04/2022

Renovering i Kungsbacka – Totalrenovera och bygg om

Renovering i Kungsbacka

Hur du köpt en fastighet som är i behov av renovering i Kungsbacka? Eller vill du uppdatera en byggnad som du ägt under en längre tid? Vi på Västra Bygg & Fastighet AB har hjälpt våra kunder med omfattande likväl som mindre renoveringsarbeten sedan starten 2018. Om du vill göra en tillbyggnation eller en ombyggnation i Kungsbacka är vi redo att hjälpa dig.

Vad är en renovering i Kungsbacka?

Låt oss börja med att reda ut vad en renovering faktiskt är för något. Inom byggvärlden finns det flera olika begrepp som lekmän kan blanda ihop. Renovering är ett sådant ord. Faktum är att renovering inte är ett juridiskt begrepp utan det är en ändring av en byggnad vilket benämns som en ombyggnation. Ordet renovering är hämtat från latin. Betydelsen är att man förbättrar eller återställer ett föremål, i det här fallet en fastighet, till nyskick. Med andra ord är en renovering i Kungsbacka en uppdatering av en existerande byggnad och vi är här för att hjälpa dig.

Vad finns det för olika typer av renovering i Kungsbacka?

Det finns en rik variation i termer av olika typer av renoveringar som kan genomföras på en byggnad. Du kan göra en ombyggnation i olika storlek och omfattning. Beroende på vad du renoverar och hur stort arbetet är varierar kostnaden.

Olika renoveringsarbeten är enklare än andra. Exempelvis kan ett kök ofta renoveras av dig som privatperson och de flesta av oss är kapabla att måla eller tapetsera om ett rum på egen hand. Men andra arbeten är mer omfattande. Exempel på renovering i Kungsbacka som kan kräva att du anlitar en byggfirma likt Västra Bygg och Fastigheter AB är:

Vad ska du tänka på innan du påbörjar projektet?

Att renovera hemma är i sig inte särskilt roligt, men utfallet blir bra. Framför allt om du väljer att anlita kompetenta och yrkesskickliga hantverkare i Kungsbacka. Renoveringsarbeten kräver att man planerar i förväg. Så vad ska du tänka på?

Det första steget är att tänka igenom och planera exakt vad det är du vill göra och hur du vill renovera ditt hus. I det här stadiet kan du skriva ner eventuella steg du vill utföra själv och därmed reducera kostnaden för projektet. Försök att lägga upp en tidsplan och var realistisk. Det kan vara värt att påpeka att psykologer har upptäckt att vi systematiskt underskattar hur lång tid saker och ting tar. Fenomenet upptäcktes av israelerna och tillika nobel pris vinnarna Daniel Kahneman och Amos Tversky och det benämns som Planning Fellacy.

När du har en tydlig idé om vad du vill göra för renovering i Kungsbacka med omnejd kan du lägga upp en budget. Baserat på vilka delar du har tänkt att utföra själv och vad du vill ha hjälp med kan du begära en offert från en byggfirma likt Västra Bygg & Fastighet AB.

Tips: Tänk på att du och din familj kommer att bo och använda resultatet från er ombyggnation under en lång tid. Även om ni renoverar i syfte att öka husets värde och sälja det så kommer köparna att bo där. Därför är det viktigt att välja bra material som håller länge – en renovering i Kungsbacka är en långsiktig investering.

Varför anlita Västra Bygg & Fastigheter för en renovering i Kungsbacka?

Vi på Västra Bygg & Fastigheter AB har gjort flera renoveringsarbeten sedan starten 2018. Vår erfarenhet och kunskap säkerställer att ert projekt blir så bra som möjligt. När du väljer att anlita oss får du 10 års garanti på utfört arbete och vi har de rätta försäkringarna både för jobbet och våra anställda hantverkare.

Vår målsättning är att bli Västkustens mest attraktiva byggfirma, både för dig som kund och för våra anställda. Vi tecknat kollektivavtal för att säkerställa att hantverkarna som utför din renovering i Kungsbacka erbjuds schysta arbetsvillkor. Det är vår övertygelse att tryggheten som väl omhändertagna kollegor upplever leder till bättre utförda arbeten. Därför behöver du inte känna någon oro när du anlitar oss för att genomföra din renovering i Kungsbacka.